Celery Juice

This is part of my clean eating plan. And so the regime begins…

Hahaha.

On my first attempt of drinking this detox juice I deadass was about to vomit, but gotta stay cool in front of my roommate since all the fuss I’ve made preparing the holy liquid. She was pretty much the reason I survived a whole bottle of the damn green thing 😂😷

Seledri yang dipakai bukan jenis berbatang kecil yang umumnya (gue pakai) buat masak. Ini celery stick gendut yang kalo beli di supermarket biasanya daunnya udah jarang-jarang. Batang semua. Gendut gendut. Berikut penampakan setelah dipotong-potong sebelum diblender.

Setelah diskusi sama Zula akhirnya gue mutusin beli blender yang bentuknya botol, jadi praktis bisa langsung diminum jusnya. Mengingat kegagalan jus pertama yang rasanya ga enak, gue tetep gamau nambahin gula atau zat pemanis apapun karena takut ga dapet manfaat maksimal. Dan yang bisa dilakukan adalah: dengan nambahin air yang banyak! Rasanya jadi lebih plain dan ga eneg lagi. Ga bohong sih berarti testimoni orang-orang yang bilang kalo udah kebiasa ntar lama-lama bakal kayak minum air putih. Ta-da!

Sebenernya disarankan untuk diminum waktu perut kosong pagi hari. Tapi karena efeknya bikin gue lemes, gue cuma berani minum pagi di hari libur. Kalo pas masuk kerja gue minumnya malem sebelum tidur. Nah next, mau coba bikin jus wortel setelah stok seledrinya abis.

Happy clean diet!

Update per 5 Jan 2019: alhamdulillah sudah rutin minum sebotol tiap pagi dan kerasa manfaatnya ke kulit 🙂

19 comments

  1. Tabita · June 16

    This is a really good post, it made me think about eating healthy and live a good life haha. I wonder if you’re still doing clean eating in your daily life, how do you manage it? For example when you have to eat at restaurants, or Starbucks? What is your go-to “healthy” order at Starbucks? – An avid reader from surakarta.

    Like

    • Audi · June 18

      Hey thank you for the kind visit!

      Umm I don’t even eat much these couple of months so yeah, not so healthy right now. Idk about healthy starbucks menu cause honestly speaking, none of them aren’t (imo 😅)
      But I used to order iced hazelnut signature chocolate if you’re wondering

      Regards 😉

      Like

  2. Ech · May 25

    What an amazing post. I am curious of what you think about ‘clean’ skincare products, or if you like skincare at all. By the way, you should do post like this but about make up someday 😀 Love your blog! Xx

    Like

    • Audi · May 25

      I’d consider to write one, not a skincare junkie much but I do concern about taking care of my skin so yeah I’d love to write something related to my skincare routine (and perhaps; journey). Can’t promise when I would post it though 🤔

      Like

    • Audi · May 25

      Eh about makeup, certainly not a makeup junkie lol so you shouldn’t hope much from me to write anything related to it

      Like

  3. Echa · May 25

    Hi Audi! A secret reader here. I loved your writings- even with simple, mundane topics you always managed to write a beautiful, profound paragraph. I know you might be busy or whatever, but I am always looking forward for your posts. I hope you could write more often in the future. Best wishes.

    Like

    • Audi · May 25

      Omg omg I’ve been thinking about writing a new post for months but life has been crazy lately so i sort of abandon this blog. Thank you very much for reminding me to write more and I can’t thank you enough for being so kind in appreciating my writings, makasih ya! Would love to read your blog if you have one!

      Like

  4. Anonymous · December 11

    Tertarik buat konsumsi celery jus. Tapi belum nemu toko yang jual celery besar di Surabaya. Kira kira disini ada yang bisa rekomendasi tempat jual celery deket Surabaya gak ya?

    Like

    • Audi · December 12

      Halo! Aku belinya di hypermart/ranch market/food hall. Di tempat2 begitu kok. Mestinya ada. Nah kalo di pasar tradisional kubelom sempat survey hehe padahal menurut seorang narasumber bisa lebih murah. Semangat ya minumnya wkwkwkwkw

      Like

  5. E. G · November 25

    Cobaa jus kale buat pagi hari, it was amazing.. dicampur lemon dan madu enak banget.. goodluck for ur clean eating program! Awalnya berat tapi lama-lama nagih koook… 😊

    Like

    • Audi · November 25

      Wahhh seru nih rekomendasinya. Kalau ini fungsinya untuk detox juga? Makasih ya, bakal dicoba! 😄

      Like

    • E. G · November 25

      Yaa aku biasanya kalo buat detox pagi2 minum jus celery, kale atau bayam jepang… supaya ga enek, aku biasa nya tambahin lemon/belimbing/timun dan madu… aku pernah ditambah air seperti kamu itu masih bikin enek juga.. kalo ditambah lemon dan madu dia akan meminimalisir bau celery dan tekstur kentel nya… 😊

      Like

    • Audi · November 26

      Siaaaap laksanakan juga ahhh. Hehe salam kenal ya mba E.G. 😁

      Like

  6. Joey Blue · November 24

    I love celery. Just even eating it, you can feel it effecting your body.

    Liked by 1 person

  7. Fauzie Ardiansyah · November 23

    cant imagine the taste

    Like

    • Audi · November 23

      It sucks. Tapi lama2 jadi biasa aja. Mau coba dicombine sama buah sih to compensate the taste, ie. apples

      Like

  8. armadhani zula · November 22

    Haha so proud of your courage sisteurr. Iya btw ada yg bilang celery bisa bikin drop tekanan darah, mungkin kamu perlu riset juga? Good luck for your clean eating program!

    Like

    • Audi · November 23

      Not sure why, but today I tried drinking it in the morning and I’m all good. Ga lemes. Mungkin pas pertama kali, kaget badannya? Anyway thanks 😘

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s